Jeemly - Tablet

Tabletkassa

Tabletkassa / Jeemly-Tablet on SKJ:n ratkaisu liikkuvaan myyntiin.

Sisällysluettelo

Käyttömahdollisuudet

Tablet-kassa ravintola.jpg
Tabletkassassa toimii ns. täysiverinen kassaohjelmisto. Tabletkassassa on käytössä kaikki samat ominaisuudet, mitä on normaalissa Jeemly -ratkaisussa - laiterajoitukset huomioiden.

Mikäli käytössä on tabletkassa, voidaan sillä hoitaa ravintolan pöydissä tapahtuva myynti:

 • Tuotteiden myynti pöytään
 • Tuotteiden lisätietojen katselu (reseptit, viinien kuvaukset)
 • Keittiötuotteiden tilaaminen (keittiökirjoitin tulostaa tabletkassan myynnit heti kirjauksen jälkeen)
 • Keittiöviestien (esimääritellyt ja vapaat tekstit) lähetys keittiökirjoittimelle

Tabletkassaa käytettäessä pystytään maksimoimaan henkilökunnan työpanos ja minimoimaan tilauksissa tapahtuneet virheet.

Mikäli käytössä on tabletkassan lisäksi myös mobiilitulostin, voidaan yllämainittujen ominaisuuksien lisäksi hoitaa pöydässä rahastus käteisellä siten, että kuitti tulostuu välittömästi maksutapaan päättämisen jälkeen. Jos käytössä on langaton maksupääte, voidaan sillä hoitaa myös korttimaksutapahtumat (myös ositettuna). Kuitit voidaan päättää laskutukseen ja lasku tulostuu automaattisesti määriteltyyn esimerkiksi toimistossa sijaitsevaan lasertulostimeen.

Tekninen kuvaus / Vaatimukset

Tabletkassa-ratkaisu perustuu online-yhteydellä toimivaan ohjelmistoon. Ohjelmisto on palvelimella ja päätelaitteella ainoastaan käytetään ohjelmistoa - ohjelmistoa ei siis varsinaisesti asenneta päätelaitteeseen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että päätelaitteen kadotessa / rikkoutuessa mitään tietoa ei menetetä.

Palvelin

Palvelinratkaisu toimii Windows 2008R2 (64-bit, Standard) -alustalla, lisättynä Terminal Server -ratkaisulla. Palvelimelle tarvitaan riittävä määrä TS/RDS -lisenssejä (yksi lisenssi per tablet).

Päätelaite / tablet

Päätelaitevaihtoehtoina on useita vaihtoehtoja. Käytännössä kaikki Android, iOS (iPad) ja Windows -tabletit kelpaavat päätelaitteeksi. Päätelaitteen valinnassa on kuitenkin huomioitava seuraavat vaatimukset:

 • RDP (Remote Desktop Protocol) -tuki
 • Riittävä näyttöresoluutio: suositeltavana vähintään 1024x768
 • 4:3 kuvasuhde on käytettävämpi (iPad Mini / iPad)
 • Järkevä käyttöratkaisu (mikäli tablet on riittävän pieni, ei erillistä telinettä tarvitse, mutta isompiin tableteihin tarvitaan erillinen teline jotta laitetta pystytään käyttämään järkevästi)
 • WLAN-tuki

SKJ suosittaa päätelaitteiksi seuraavia päätelaitteita:

 • iPad
 • iPad Mini
 • Android -pohjaiset (4:3 kuvasuhteiset)

Mobiilitulostin

Mobiilitulostin kommunikoi ohjelmiston kanssa WLAN-verkon välityksellä. Mobiilitulostimen minimivaatimuksena on OPOS- ja WLAN-tuki.

SKJ suosittaa tulostimeksi Star SM-T300 -mallia.

WLAN-verkko

Koska ratkaisu perustuu WLAN-verkkoon, tulee WLAN-verkon olla luotettava ja riittävän nopea. Ratkaisuksi suositellaan erillistä WLAN-verkkoa ainoastaan tabletkassojen käyttöön.Kassanumeron valinta windows-palvelimen käyttäjänimen perusteella yhdessä *.bat / *.cmd tiedostossa


Jos on käytössä useampia tablettikassoja ja jostain syystä windows-palvelimen käyttäjälle määritelty startup-script ei käynnisty, vaan jokaisella käyttäjällä käynnistyy jokin sama *.cmd tiedosto, niin windows-palvelimen käyttäjänimen perusteella voidaan valita mikä kassa käynnistetään seuraavalla tavalla:

@ECHO OFF
set KASSA=00006
if %USERNAME%==t2 SET KASSA=00007
START /WAIT C:\WINSKJ\WKASSA.EXE RAVINTOLA /KNR:%KASSA%
SHUTDOWN /L
ECHO ODOTA..


jos näitä täytyy debugata, niin sen voi tehdä näin:

@ECHO OFF
echo suoritetaan battia XYZ
set
pause