Hakukone optimointi

Hakukoneoptimointi

Verkkokaupan hakukoneoptimointi tarkoittaa sitä, että sivusto tehdään hakukoneystävälliseksi. Kun verkkosivu on hyvin optimoitu, se löytyy hakukoneiden hakutuloksissa korkeilta sijoituksilta. Tämä tuottaa maksutonta liikennettä verkkokauppaan. Optimointi vaikuttaa mm. hakukoneiden sijoituksiin, hakukonemarkkinoinnin kustannuksiin, sivuston kävijämääriin, ostoprosenttiin ja kaikkein tärkeimpänä, verkkokaupan liikevaihtoon.

Nethit optimoi verkkokauppaa hakukoneille, jotta verkkokauppa saavuttaisi paremman näkyvyyden hakutuloksissa. Toimenpiteitä on erilaisia ja näistä neuvotellaan asiakkaan kanssa verkkokaupan sen hetkisen tilanteen pohjalta. Jotkin toimenpiteet vievät enemmän aikaa kuin toiset, minkä takia hakukoneoptimointi on tuntihinnoiteltu palvelu. Orgaanisissa hakutuloksissa (maksuton haku) ensimmäisellä sivulla näkyminen on verkkokaupalle elintärkeää.

Suomessa yli 95 % väestöstä käyttää Googlea ja se on maailman suosituin hakukone, joten hakukoneoptimoinnissa tulee keskittyä juurikin Googlea varten, vaikka samat toimenpiteet auttavat lähes poikkeuksetta myös muissa hakukoneissa.