Google Adwords Hakukone

Nethitin tarjoamat Google Adwords hakukonemainontapalvelut jakautuvat tietokanta- ja yleismainontapalveluihin, sekä hakukoneoptimointiin.


Tietokantamainonta

Markkinointikampanja toteutetaan verkkokaupan tuotetietokannan sisältöön pohjautuen. Tällä tavalla saadaan huomattavasti laajempi ja tarkempi markkinointikampanja, kuin pelkästään käsityönä tehty kampanja olisi. Isossa verkkokaupassa kampanja voi koostua helposti kymmenistä kampanjoista, sisältäen sadoista jopa kymmeniin tuhansiin mainoksiin ja hakusanoihin.

Tietokantamainonta on tehokas tapa koko verkkokaupan hakukonemainonnan perustamiseen. Olemme kehittäneet tätä varten työkalut, jotka mahdollistaa verkkokaupan jokaisen tuotteita sisältävän sivun mainostuksen. Mainokset voidaan luoda tuotemerkkisivuista, tuotepuun ryhmäsivuista, tuotepuun ryhmäsivuista tuotemerkillä rajattuna sekä jokaisesta verkkokaupassa myynnissä olevasta tuotteesta.

Mainospohjat ja avainsanat kirjoitetaan käsin tuoteryhmistä sekä tuotemerkeistä, pyrkimyksenä luoda mahdollisimman kattava ja tehokas mainonta. Tietokantamainonta on puolueeton ja neutraali, koska sen tehokkuus peilaantuu täysin verkkokaupan sisältöön. Mainosten päivitys tapahtuu sovitun mukaisesti, eli esim. jos tuotepuuhun tehdään muutoksia tai tuotemerkkejä poistuu myynnistä.

Tuotemainokset päivitetään varastosaldojen mukaan: päivityksen yhteydessä luodaan uusista tuotteista mainokset ja samalla mainokset tuotteista, jolla ei ole saldoa tai ovat poistuneet myynnistä, keskeytetään. Päivitys suoritetaan yleensä 5 viikon välein, mutta voidaan toteuttaa myös sovitusti aikaisemminkin. Tämä on hyvä tehdä etenkin silloin, kun verkkokauppaan lisätään paljon uusia tuotteita.


Yleismainonta

Tietokantamainonnan perustuessa täysin verkkokaupan tietokantaan, voi siitä jäädä uupumaan sisältöä. Yleismainontapalvelu sisältää täysin käsintehtynä mainokset verkkokaupan tuotteista tai palveluista, jotka jäävät tietokantamainonnasta puuttumaan. Yleismainonta on tehokas keino tietokantamainonnan tueksi, jolloin mahdollistetaan myös tietokantamainontaan perustuva uudelleenmarkkinointi.


Hakukoneoptimointi

Verkkokaupan hakukoneoptimointi tarkoittaa sitä, että sivusto tehdään hakukoneystävälliseksi. Kun verkkosivu on hyvin optimoitu, se löytyy hakukoneiden hakutuloksissa korkeilta sijoituksilta. Tämä tuottaa maksutonta liikennettä verkkokauppaan. Optimointi vaikuttaa mm. hakukoneiden sijoituksiin, hakukonemarkkinoinnin kustannuksiin, sivuston kävijämääriin, ostoprosenttiin ja kaikkein tärkeimpänä, verkkokaupan liikevaihtoon.

Nethit optimoi verkkokauppaa hakukoneille, jotta verkkokauppa saavuttaisi paremman näkyvyyden hakutuloksissa. Toimenpiteitä on erilaisia ja näistä neuvotellaan asiakkaan kanssa verkkokaupan sen hetkisen tilanteen pohjalta. Jotkin toimenpiteet vievät enemmän aikaa kuin toiset, minkä takia hakukoneoptimointi on tuntihinnoiteltu palvelu. Orgaanisissa hakutuloksissa (maksuton haku) ensimmäisellä sivulla näkyminen on verkkokaupalle elintärkeää.

Suomessa yli 95 % väestöstä käyttää Googlea ja se on maailman suosituin hakukone, joten hakukoneoptimoinnissa tulee keskittyä juurikin Googlea varten, vaikka samat toimenpiteet auttavat lähes poikkeuksetta myös muissa hakukoneissa.


Markkinointi ja mainonta:

Analytiikka:

  • Google Analytics -analytiikka
  • Snoobi -analytiikka
  • Frosmo -A/B testaus
  • AdForm

Kolmansien osapuolien liittymät