Google Adwords Remarketing

Remarketing-mainonnassa mainokset kohdennetaan kävijöille, jotka ovat jo käyneet sivustollasi ja osoittaneet kiinnostusta tuotteitasi tai palvelujasi kohtaan. Remarketing-mainonnassa voidaan käyttää kuva-, animaatio-, video- tai tekstimainoksia. Voit siis muistuttaa ihmisiä verkkokauppasi olemassaolosta, lisätä tunnettuutta ja muuttaa passiivisia kävijöitä ostaviksi asiakkaiksi. Henkilöt jotka ovat vierailleet sivustollasi ja tulevat remarketing-mainoksesta uudelleen kauppaan, olivat todennäköisesti kiinnostuneempia tuotteista ja näin todennäköisempiä suorittamaan konversion.

Remarketing kampanjan kohderyhmiä kutsutaan yleisöiksi. Ensimmäisenä pitää siis miettiä yleisö, joita haluat olemassaolostasi muistuttamaan. Yleisesti yleisöjä luodaan ainakin kaksi, niille jotka eivät ostaneet ja niille jotka ostivat. Yleisöjä on mahdollista määrittää useita, monella eri tapaa ja niille voidaan antaa tietty olemassaoloaika.

Google Remarketing toimii siten, että Google Analyticsissä luodaan yleisö, jolle mainoksia tullaan näyttämään. Sen jälkeen tehdään mainosbannerit, joita luodaan yleensä 6 erikokoista versiota, jotta mainokset näkyvät useassa eri paikassa sivustojen mainospaikoilla. Display-verkostossa pyörivät mainokset näkyvät tämän jälkeen henkilöille, jotka ovat kampanjaan määritellyn yleisön jäsenenä. Mainoksesi näkyvät luotettavilla, Google Display -verkostoon kuuluvilla sivustoilla.